«گاز» سمی اُزُن، «گرد» و غبار و «گرمای» بی‌سابقه سه پدیده این روزهای ایران هستند که امکان ابتلا به بیماری‌های خطرناک را تا ۱۵۰ برابر بیشتر می‌کنند.

شرق و مرکز ایران گرفتار گردوغبار است. غلظت گاز سمی اُزُن در اصفهان به شرایط بسیار ناسالم رسیده و عمده ایران گرمای بی‌سابقه و مداوم را تجربه می‌کند.

حاج رضا باغبان ۴۵ ساله شهرداری می‌گوید که «یک دقیقه زیر آفتاب این‌روزها بمانی، پوستت قلفتی کنده می‌شود».

افزایش ۱۵۰ برابری احتمال ابتلا به بیماری‌های خطرناک، بروز سکته، تشدید علائم میگرن و MS، افزایش علائم آلزایمر و زوال عقل در کنار بروز آسیب‌های جبران ناپذیر در اندام‌هایی مانند قلب، کبد و کلیه را از جمله آثار زیانبار قرار گرفتن در محیط بیرون از خانه زیر گرما، گردوغبار و گاز سمی اُزُن است.

۳ هفته پیش سی‌ان‌ان از مرگ ۳۷ نفر به دلیل گرمای بالای ۴۰ درجه در آمریکا خبر داد. یکی از این افراد در ایالات تگزاس جان خود را از دست داده، جایی که مردم بیشتر از سه هفته است که برق ندارند.

جلسات بحران برای تصمیم‌گیری پیرامون تعطیلی فعالیت‌های روزمره در ۱۰۰ شهر آمریکا تشکیل شده است.

غلظت گاز سمی اُزُن در مرکز ایران به ۳ برابر حد مجاز رسیده است. گردوغبار در شرق کشور از ۴۵۰ میکروگرم بر متر مکعب گذر کرده که ۱۰ برابر حد مجاز است. در مرکز، جنوب و شرق ایران هم رکوردهای ۳۰ ساله دما یکی پس از دیگری شکسته می‌شود.

مدیریت کوتاه‌مدت شرایط برای کاهش آسیب به مردم از مهمترین اقدامات دولت‌ها در کشورهای مختلف جهان در شرایط خاص اقلیمی به حساب می‌آید.

کارشناس اقلیمی مازیار رحمانی به راهکار کوتاه مدت برای مدیریت شرایط سخت اقلیمی اعتقاد ندارد و می‌گوید که تنها با اجرای برنامه‌های بلندمدت از جمله کاهش فلرسوزی و الکتریکی کردن خودروهای کشور می‌توان جلوی تغییرات اقلیمی ایستاد و آثار سوء آن را به حداقل رساند.

اما یک کارشناس بحران رحیم عمویی می‌گوید که اقدامات بلندمدت جای خود اما در مواجهه با شرایط بی‌سابقه اقلیمی نظیر آنچه این روزها تجربه می‌کنیم، باید اقداماتی نظیر محدود کردن رفت‌وآمد، تعطیلی پلکانی فعالیت‌ها و اطلاع‌رسانی گسترده اقدام کرد.

آمریکا در مواجهه با شرایط خاص آب‌وهوایی در هر ایالت درگیر جلسه بحران را شکل می‌دهد، محدودیت‌های ترافیکی، تعطیلی کارهای اداری و فعالیت‌های فضای باز و صدور هشدار برای اطلاع‌رسانی پیامدهای شرایط اقلیمی از جمله تصمیمات جلسات بحران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *